Mikro Kredi Toplantı

Bölümümüz ve Biga TSO işbirliğinde "Mikro Yatırımların Makro Etkisi; Kadın Yoksulluğunun Giderilmesinde Mikro Kredi Uygulaması" başlıklı toplantı gerçekleştirildi.

29 Nisan 2024'te Biga TSO konferans salonunda, Biga İİBF İşletme Bölümü ve Biga TSO işbirliğinde "Mikro Yatırımların Makro Etkisi; Kadın Yoksulluğunun Giderilmesinde Mikro Kredi Uygulaması" başlıklı toplantıda Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı ve mikro kredi sistemini Türkiye'ye tanıtan Prof. Dr. Aziz Akgül, mikro kredi hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Biga TSO Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda kadın girişimci adayı, mikro krediden yararlanan Çanakkaleli kadın girişimciler, öğrenciler, STK temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda Biga TSO adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat ÇAKIR, Türkiye İsrafı Önleme Vakfına yapmış oldukları 25.000 TL’lik bağış çekini vakıf kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül’e taktim etti. Ardından, 5 mikro finans desteğinden yararlanan kadın girişimciye çekleri, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Biga İİBF İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan YELKİKALAN, Dr. İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Erdal AYDIN, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır, Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Levent DALYANCI tarafından takdim edildi.